Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 110 st

Femörefortet

Femörefortet är ett museum som har den stora äran att kunna visa en i princip intakt kustartillerianläggning från kalla krigets dagar. Följ med en kunnig guide ca 20 meter ner i underjorden i denna förr "topp-hemliga" anläggning. Här nere ges du möjligheten att få se och uppleva atmosfären av hur det skulle kunna varit att arbeta och leva under jorden.

I Sverige fanns mellan 30-40 st liknande anläggningar som skulle skydda de svenska medborgarna mot ett eventuellt anfall från fienden. Idag är dessa inte användbara och därför skrotas de. De allra flesta är redan borta, men Föreningen Femörefortet har kämpat för Batteri OD som Femörefortet egentligen heter och därför kan det idag visas som museum för alla som är intresserade.

Femörefortet är öppet för allmänna visningar under sommarmånader och bokningsbart för grupper året om.

Vägbeskrivning
Åk motorvägen mot Oxelösund. Innan hamnbron sväng höger. Direkt efter avfarten sväng höger, för omedelbart svänga vänster in på Femörevägen. Åk Femörevägen ut mot Femöre. Kör över Femörekanalen och fortsätt rakt fram på Fiskehamnsvägen. Sväng höger efter några hundra meter in på Söderviksvägen. Följ denna krokiga väg fram till parkeringen. Följ grusvägen som börjar vid en bom i parkeringens ena hörn.

Dela:

SCR
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!