Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 075 st

Kattmuseum

Pris per person från 60:-

Fri entré för barn under 12 år i målsmans sällskap.

CatWalk

Kroknäs Gård -”The Farm with Cats”

I Mellanbygd i Västerbotten tittar flera hundra katter ut över de vackra omgivningarna från Sveriges enda KATTMUSEUM beläget i byn Kroknäs.

De gamla egyptierna sörjde en huskatt som gått bort. Kattgudinnan Bastet beskyddade deras åkrar mot torka. Egyptierna var också de första som njöt av katter som husdjur. De tyckte så mycket om sina husdjur att om någon dödade en katt blev han eller hon bestraffad. Under medeltiden blev svarta katter associerade med häxkraft. Idag är katter de populäraste husdjuren i Sverige. Detta är ett urval av all den information som finns vid Kattmuseum, Kroknäs Gård.

Här finns även mängder av kattprydnader av porslin, plast, trä, glaskatter, fat, muggar och gossedjur som står uppställda på hyllor och i vitrinskåp. På väggarna hänger olika planscher och tavlor av katter. Här finns även handgjorda kort med olika kattmotiv. En del av föremålen har blivit donerade av kattälskare från hela världen.

För kattintresserade kan vi rekommendera ett besök i vårt kattmuseum. Här är det nämligen CatWalk i ordets rätta bemärkelse. Vi lovar att det blir en annorlunda upplevelse.

Välkommen att tassa in!

ÖPPETTIDER 2017

Juni - augusti: Måndag och torsdag, kl. 12.00 - 18.00

Dela:

SCR
Sommarbanner Snälltåget
The Viking Museum
Snälltåget
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!