Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 077 st

Konstmuseet i Skövde

Konstmuseet i Skövde har en unik konstsamling. Hösten 2018 nyöppnade Konstmuseet med en ny basutställning, ett nytt arbetssätt och en museiguide som på ett helt nytt sätt bjuder in och sänker museets trösklar. I över tio år har vi arbetat målmedvetet med frågor kring genus och jämställdhet, dessutom har vi sedan flera år tillbaka inskrivet ett normkritiskt uppdrag som genomsyrar verksamhetens alla delar. Vi kan stoltsera med en unik basutställning där konstnärerna Anna Sjödahl, Elli Hemberg, Ester Henning och Christine Waller som tillsammans utgör en stor del av museets samling, har ett eget våningsplan som i sig är värt ett besök. Därutöver har Konstmuseet god representation av svenskt nittonhundratal fram till idag med verk av allt från Sigrid Hjertén och Siri Derkert via Kjartan Slettemark och Catti Brandelius till Saadia Hussain och Aida Chehrehgosha. I våra utställningar är representationen av konstnärer för närvarande 52% kvinnor 1% icke-binära och 47 % män.

Stora Galleriet

Arkitekt Hans-Erland Heineman inspirerades av ateljétanken när han ritade det som från början var en konsthall. Hallen öppnades samtidigt som Skövde Kulturhus, 1964, och är numera en del av Konstmuseet. Hallen har stora fönster mot norr, överljus, balkong och ett mindre galleri. Hallen är en scen för samtidskonst där både separat- som samlingsutställningar visas med olika konstnärliga uttryck och både internationella och nationella konstnärer. Här arrangeras även andra konstnärliga uttrycksformer som till exempel film, dans och musik.

Konstmuseet i Skövde erbjuder våra besökare olika vägar till en spännande konstupplevelse. Under torsdagskvällar, Torsdag @ Konstmuseet, har vi alltid något på gång; vernissage, föreläsning, föreställning eller en visning av konsten. Ibland har vi aktiviteter även på andra veckodagar. Under Konstmuseets alla öppettider kan du i Konstlabb inspireras av konsten i museet och skapa din egen pixelkonst på vår fyra meter långa peggvägg, eller göra en stop motion-film.

Alltid fri entré!

Dela:

MTRX 20
SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
Skansen
Äventyrsbanan Stockholm

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!