Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 618 st

Konstmuseet i Skövde

Konstmuseet i Skövde har en unik konstsamling. I museet visas 178 verk av 75 konstnärer. 79% av verken är gjorda av konstnärer som vi tror vill definiera sig som hon, 1% som hen och 20% som han.

I höstas 2018 nyöppnade Konstmuseet i Skövde med en ny basutställning, ett nytt arbetssätt och en museiguide som på ett helt nytt sätt bjuder in och sänker museets trösklar. I över tio år har vi arbetat målmedvetet med frågor kring genus och jämställdhet, dessutom har vi sedan tre år tillbaka inskrivet ett normkritiskt uppdrag som genomsyrar verksamhetens alla delar. Efter museets nyöppning kan vi stoltsera med en unik basutställning där konstnärerna Anna Sjödahl, Elli Hemberg och Ester Henning, som tillsammans utgör nästan två tredjedelar av museets samling, fått ett eget våningsplan som i sig är värt ett besök. Därutöver har konstmuseet god representation av svenskt nittonhundratal fram till idag med verk av allt från Sigrid Hjertén och Siri Derkert via Kjartan Slettemark och Catti Brandelius till Saadia Hussain och Aida Chehrehgosha. I våra utställningar är representationen av konstnärer för närvarande 52% kvinnor 1% icke-binära och 47 % män.

Stora Galleriet
Arkitekt Hans-Erland Heineman inspirerades av ateljétanken när han ritade hallen, som öppnades i samband med hela Skövde Kulturhus 1964. Den har stora fönster mot norr, överljus, balkong och ett mindre galleri.
Hallen är en scen för samtidskonsten där både separat- som samlingsutställningar visas med olika konstnärliga uttryck och konstnärers bakgrund. Här arrangeras även andra konstnärliga uttrycksformer som ex. film, dans och musik.
Vi erbjuder regelbundet visningar av utställningarna.

Vi på Konstmuseet i Skövde vill erbjuda våra besökare olika vägar till en spännande konstupplevelse. Under torsdagskvällar, Torsdag @ Konstmuseet, har vi alltid något på gång; vernissage, föreläsning, föreställning eller en visning av konsten. Ibland har vi aktiviteter även på andra veckodagar. Under Konstmuseets alla öppettider kan du i Konstlabb inspireras av konsten i museet och skapa din egen pixelkonst på vår fyra meter långa peggvägg, eller göra en stop motion-film.
Alltid fri entré!

Dela:

MTR Express
Gilla landet
SCR
Snälltåget
Kustvägen
SJ
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!