Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 101 st

Junibacken

Pris per person från 149:-

På Junibacken får barn och vuxna chansen att uppleva fantastiska saker tillsammans! Teater, sång, musik och en väldig dos fantasi och uppfinningsrikedom. Hos Junibacken står barnboken står i centrum.

Junibacken byggdes 1996 på initiativ av Astrid Lindgren och är en perfekt utflykt för familjer med barn i åldern 2-8 år.
Huset är interaktiv och man upptäcker bokens magiska värld genom fantastiska utställningar återskapade från kända barnböcker.
På Junibacken kan du även ta en tur med det förtrollande Sagotåget och dyka rakt in i den magiska världen mellan boksidorna. Här möter du Madicken, Emil, Karlsson och de andra på en sagolik resa genom Astrid Lindgrens sagor.

Junibacken har även en egen teater. Här skapas alla pjäserna av Junibacken själva – både manus, musik, scenografi och kostym – och det ges upp till sju föreställningar om dagen.

I Junibackens restaurang kan du ta en paus mellan upplevelserna i huset och njuta av hantverk i en annan form. Här serveras allt från nya vegetariska favoriter till hemlagad husman – och inte minst barnklassikerna köttbullar och pannkakor.

Avsluta dagen med ett besök i Sveriges största barnbokhandel. Här finns ett fantastiskt utbud av barnböcker för alla åldrar, noga utvalda av Junibackens personal. Det finns dessutom en mängd titlar på andra språk än svenska, allt från Astrid Lindgrens klassiker till nyskrivna favoriter av svenska författare och illustratörer. Kom in och dröm dig bort en stund!

Välkommen till Junibacken!

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
Skansen
MTRX 20
Äventyrsbanan Stockholm
SCR
Snälltåget
City Conference Center

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!