Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 662 st

Tekniska museet

Pris per person 150:-

Entré, vuxen: 150 kr Entré, 7–19 år: 100 kr Barn 0–6 år: fri entré

Alla små geniers favoritställe!

På Tekniska museet kan du upptäcka hur allting egentligen hänger ihop.

MegaMind – Nöje för nyfikna
Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – här kan du göra saker du inte trodde var möjligt! MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Idéer är svaret på alla frågor och lösningen på alla problem. Men hur får du en bra idé, och hur kan den bli till något verkligt som fler kan använda? I MegaMind utforskar du hur det funkar och hur du kan träna din hjärna att bli ännu påhittigare.

Se den interaktiva utställningen 100 innovationer och testa grävmaskinen eller det virtuella obduktionsbordet. Missa inte heller gruvutställningen där du får se hur livet i en vanlig järngruva såg ut förr i tiden och och lär även känna Christopher Polhem i den interaktiva utställningen om detta svenska universalgeni.

På museet tjärnkrögaren Pontus Frithiof flyttar in i Tekniska museets nybyggda restaurang och presenterar ett nytt matkoncept för hela familjen, i en lekfull och färgsprakande miljö. Dessutom kommer många nyskapande lösningar att inspirera till innovation och klimatsmarta val. Du kan till och med ta med dig kompost hem från vår mullmaskin.

I restaurangen Tekniska by Pontus serveras en buffé av goda rätter för små och stora smaklökar, men även säsongsbetonade rätter och fika. Lunch serveras dagligen klockan 11–14.30. I butiken kan du hitta allt från kluriga innovationer till unika kugghjulssmycken och prydnadskuddar.

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
Skansen
Vikingaliv
Körunda Golf & Konferenshotell
MTR Express
Gilla landet
SCR

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!