Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 450 st

Vikingaliv AB

The Viking Museum

Vilka var egentligen vikingarna? Hur kommer det sig att de gjort sig både kända och ökända i hela världen? I den levande utställningen möter du genom filmer, föremål och miljöer människorna bakom denna mytomspunna tidsepok. Du träffar Leifur och Estrid, två återskapade vikingatida människor med spännande historier att berätta.

Du förfasas över vikingarnas brutala plundringar, upplever det hårda livet på havet och känner lukten av tjära och torkad fisk. Missa inte att prova vikingahjälmen och känn svärdets tyngd i handen. Här upptäcker du också vardagslivets mödor, runornas fascinerande värld och den spännande nordiska mytologin.

Fördjupa din upplevelse genom att följa med på guidad visning. Våra kunniga och engagerade guider visar och berättar en gång i timmen på svenska eller engelska. På helger och lov hålls roliga visningar för barn som får upptäcka vikingatiden med alla sinnen. Vi har även bokningsbara tematiserade visningar.

Följ med på en dramatisk resa genom vikingatidens Europa. Äventyret börjar hemma på Frösala gård. Husbonden Harald har slarvat bort familjens förmögenhet och hans hustru Ragnfrid skickar ut honom i viking för att rädda både gård och ära. Om han inte lyckas skaffa silver kan de dessutom tvingas gifta bort enda dottern Sigrid. Och det vill hon verkligen inte.
Ragnfrids saga är en fiktiv berättelse baserad på historiska personer och händelser.
Färden tar 11 minuter. Rekommenderas från 7 år.

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Körunda Golf & Konferenshotell
Äventyrsbanan Stockholm
SCR
Snälltåget
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!