Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 069 st

The Viking Museum

The Viking Museum

The Viking Museum är ett upplevelsemuseum för alla åldrar som berättar historien om vikingatidens djärva sjöfarare, såväl som människorna hemma på gårdarna. Museets utställning är i ständig utveckling och uppdateras i takt med nya forskningsrön och arkeologiska fynd. Här får besökare möjligheten att lära sig om en av historiens mest mytomspunna epoker på nyskapande och interaktiva sätt – genom filmer, ljudeffekter, föremål och sceniska miljöer. Varje timme hålls visningar på svenska och engelska av engagerade och kunniga guider i tidstypiska kläder. Vill man hellre utforska museet på egen hand finns en audioguide på tio språk, som ingår i entrépriset.

På The Viking Museum finns även åkturen Ragnfrids Saga – en äventyrsfylld berättelse om en vikingatida familj och ett plundringståg genom 900-talets Europa. Åkturen är elva minuter lång och finns tillgänglig på nio språk.

Museets nyöppnade restaurang Eld, med en vacker utsikt över Stockholms inlopp, serverar kvalitativ mat med nordiska influenser och anpassar sin meny efter säsongens råvaror. Självklart erbjuds även ett brett utbud av vikingarnas favoritdryck mjöd. Är man extra intresserad av mjöd går det även att boka en privat mjödprovning med tillhörande charkbricka.

Information om öppettider och program hittar du på museets hemsida.

Dela:

The Viking Museum
SCR
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!