Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 244 st

Gammlia

Friluftsmuseet Gammlia är en bit Västerbotten så som det såg ut förr. Men det handlar inte bara om gärdsgårdsromantik, rödmålade stugor, djur och folkmusik. Vid sidan om idyllen är Friluftsmuseet en länk till Västerbottens historia och en källa till kunskap om ett samhälle vars villkor kunde vara hårda.

Friluftsmuseet Gammlia hör till Västerbottens museum. Här pågår en mängd olika aktiviteter under sommaren. Gammlia är en bit av Västerbottens historia. De kulturhistoriska byggnaderna är hitflyttade från olika delar av länet och visar hur ett kustjordbruk kunde se ut vid mitten av 1800-talet. Tidsenligt klädda stugvärdar som arbetar med redskap och sysslor från förr ger området liv tillsammans med kor, hästar, höns, grisar, getter och gäss. Slöjd och hantverk visas i gårdarna. I bagarstugan kan du se hur de bakar tunnbröd och även köpa med dig en påse hem.

För barnen ordnas tidsresor. Du får hjälpa till på gården, träffa djuren och kanske möta kloka gumman. Biljetter kan köpas i Fiske- och Sjöfartsmuseet. Vid gamla skolan finns barnens verkstad.

Dela:

SCR
Kustvägen
SJ
Sommarbanner Snälltåget
Skansen
Äventyrsbanan Stockholm
Snälltåget

© Trido AB 1997-2020
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!