Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 077 st

Museum Gustavianum, Uppsala universitetsmuseum

Med sin runda kupol är Gustavianum, Uppsala universitets äldsta bevarade byggnad, en kontrast till domkyrkans spetsiga torn som ståtar strax bredvid. Numera är Gustavianum ett universitetsmuseum som och rymmer såväl skatter från det forntida Egypten, antikens Grekland och Rom som den svenska historien. Universitetets och vetenskapens historia speglas i personligheter som Rudbeck, Celsius och Linné. Det fantasifullt utsmyckade Augsburgska konstskåpet är med sina 1000 föremål, miniatyrmålningar och rika dekorationer ett fantastiskt konstverk och är ett av världens märkligaste objekt. Besöket i den magnifika Anatomiska teatern, en av Europas få anatomiska teatrar från 1600-talet, sätter fantasin i rörelse. Inför medicinstuderande och en betalande publik utfördes både demonstationer och dissektioner av djur och människor.

Museum Gustavianum ligger mitt i de historiska kvarteren kring domkyrkan och ett stenkast från Universitetshuset och universitetsbiblioteket Carolina Rediviva. Museet är handikappanpassat och har en välförsedd butik som säljer såväl vykort, böcker, antika kryddor, historiska smycken och glas som universitetets profilkläder. Besök oss tisdag – söndag kl 11-16 året runt.

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
SCR
Snälltåget
Skansen
Äventyrsbanan Stockholm
MTRX 20

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!