Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 070 st

Västerås Konstmuseum

Västerås konstmuseum är en mötesplats för invånare och besökare i staden. Med konsten i centrum vill vi inspirera, utmana och väcka nyfikenhet. Vi arbetar med ett brett konstbegrepp som inrymmer allt från konsthantverk och design till måleri, video och performance.

Västerås konstmuseum ansvarar för stadens konstsamling som består av cirka 8000-verk som regelbundet visas i egna utställningar, eller lånas ut till utställningar på andra nationella eller internationella museer och konsthallar. En del av museets samling kallas för depositionskonst. Det är konst som lånas ut till kommunens lokaler, som stadshuset, skolor, äldreboenden och förvaltningskontor. En annan del av samlingen är den offentliga konsten som visas på stadens gator, torg och andra offentliga platser.

Museet har även en stor pedagogisk verksamhet med konstvisningar och arbete i Konstlabbet. Föreläsningar, lunchvisningar och Barnens Konstfredag exempel återkommer punkter i museets pedagogiska program.

I vår butik kan du köpa presenter och böcker för olika tillfällen och smaker. På Karlsgatan 2 har du även möjlighet att hyra moderna tillgänglighetsanpassade lokaler för evenemang, konferenser eller föreläsningar. Vi kan även skräddarsy egna evenemang där workshops och visningar av museernas utställningar ingår. Det finns lokaler som är avsedda för mindre möten, föreläsningar och seminarier.

Dela:

SCR
The Viking Museum

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!