Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 8 285 st

Astrid Lindgrens Näs

Pris per person från 170:-

Årets priser. 1/3 - 20/12 Vuxen 170kr , 0-15år 0kr , Pensionär 150kr , Studerande 140kr.

Välkommen till Astrid Lindgrens Näs - platsen du aldrig glömmer!

Här, på gården Näs i Vimmerby, föddes Astrid Anna Emilia Ericsson för över 100 år sedan. Det var här hon klättrade i sockerdricksträdet och lekte i snickerboa, hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök. Det är här hela hennes författarskap tar sin början.

Idag är Astrid Lindgrens Näs en plats som inhyser författarens unika barndomshem och en stor, härlig trädgård med konstupplevelser och lekytor, samt den stora, omtalade utställningen om Astrid Lindgrens liv.

Barndomshemmet ser precis ut som det gjorde när Astrid var liten flicka. Det var hon själv som återställde det till ursprungligt skick. Upplevelseutställningen om Astrid Lindgrens liv och gärning finns i den nya Paviljongen och ger en del av nycklarna till hennes författarskap; vi får en inblick i hur hon var som person och hur hon levde.

I våra nya trädgårdar möter du också Astrids liv och de centrala temana i hennes böcker – som mod, hopp, sorg, livslust, kreativitet, vrede och frihet. Här kan du vandra genom en törnrosgård, njuta av apellunden och plommonlunden och se gröna konstinstallationer i prästgårdsparken. Våra trädgårdar är en plats som bjuder på såväl kunskap, upplevelser, skönhet och förundran.

Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby fick Stora turismpriset 2014.

Se hemsida för aktuella öppettider.

Dela:

Svenska Semestertips
SCR
SJ
Sommarbanner Snälltåget
Skansen
Vikingaliv
Körunda Golf & Konferenshotell

© Trido AB 1997-2018
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!