Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 110 st

Ystads Konstmuseum

Pris per person från 40:-

Kombinerad entré med Klostret i Ystad 65:-

Ett stenkast från tågstationen på S:t Knuts torg i centrala Ystad ligger Ystads konstmuseum, inrymt i en stram tegelbyggnad som uppfördes 1936 till fritidsutställningen i Ystad. Innanför entrén finns Museets butik med bland annat böcker, kataloger, prylar för barn och vuxna och lokalt hantverk. Här finns också ett litet café med närproducerat och ekologiskt sortiment. Från första våningen leder en trappa upp till två våningar med ljusa, pampiga utställningssalar såväl som mindre kabinett.

Redan från början inriktades Konstmuseets samling på sydsvensk och dansk konst. Delar av samlingen finns alltid tillgänglig på andra våningen och på väggarna hänger den lokala konsthistorien. Här finns bl.a. verk av Ola och Hans Billgren, Greta Sandberg, Tora Vega Holmström, Gerhard Wihlborg och Karin Persson.

Varje år visas det runt tio utställningar i större och mindre format och det arrangeras även konserter, performance, soppluncher, aktiviteter för barn och unga m.m.

Öppettider: Tis–Fre 12–17, Lör-Sön 12-16
(juli–aug utökade öppettider, se hemsidan)

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
SCR
Vikingaliv
Snälltåget
Körunda Golf & Konferenshotell
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!