Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 077 st

Karlshamns skärgård

Skärgården i Karlshamn tillhör landets sydligaste, en vacker övärld som sträcker sig från den västliga kommungränsen till Sveriges sydöstra hörn. Öriket benämns som Hällaryds skärgård och består av öar i olika storlek med sten eller klippstränder, lövskogs- dungar och ängsmark. Det finns 270 öar och kobbar i Karlshamns skärgård.
Tärnö är den största ön, den ligger ytterst i kustbandet och skyddar med sin plogform skärgården innanför. Delar av ön är naturreservat. Från öns högsta punkt, Drakaberget, kan man se mer än halva Blekinges kust. Skärgårdspärlan Tjärö är en mycket fin ö och också ett naturreservat. Ön är ett populärt besöksmål med boende, restaurang och café. Båda öarna har gästhamnar.
Reguljärtrafiken avgår från flera olika platser i Karlshamns kommun och ut i den vackra skärgården. Besök någon av öarna eller ta bara en härlig rundtur i skärgården och njut av utsikten.

Dela:

SCR
Äventyrsbanan Stockholm
MTRX 20
Sommarbanner Snälltåget
Skansen

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!