Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 849 st

Höga Kusten

Högakustenbron
I december 1997 invigdes Högakustenbrob, en av världens längsta broar. Med en längd av 1800 m och med 180 m höga pyloner är bron ett av de främsta besöksmålen i norra Sverige och den naturliga porten till Höga Kusten (för den som kommer söderifrån?)

Ulvön
Ön en pärla i Höga Kusten som gör skäl för namnet. Efter en båtresa i den vackra skärgården rekommenderas en vandring i fiskeläget, en stilla stund i kapellet från 1622 och ett besök uppe på Lotsberget med sin underbara utsikt.

Höga Kustenleden
Vill man komma Höga Kusten och världsarvet riktigt nära ska man vandra Höga Kustenleden. Leden är indelad i 13 etapper och sträcker sig 130 km från Högakustenbron i söder till Örnsköldsvik i norr. Ingen annanstans i Sverige kan man vandra så högt nära kusten.

Surströmming
Maten i området bygger ofta på fisk som råvara, och i Höga Kusten ska den förstås helst vara "sur" - prova på Höga Kustens lokala nationalrätt surströmming som man med fördel äter med det lokalproducerade tunnbrödet.

Dela:

Kustvägen
SCR
Trillevallens Högfjällshotell
SJ
Snälltåget
Isaberg
Körunda Golf & Konferenshotell

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!