Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 058 st

Forsakar

Det idylliska naturreservatet Forsakar är perfekt för rogivande promenader. Här vandrar du bland sagolika backlandskap med bäckar, raviner och höga klippbranter.

Naturreservat runt Forsakarsravinen är ett naturskönt område med två stora vattenfall på tillsammans 18 meter. Genom backlandskapet slingrar sig Forsakarsbäcken genom en ravin med upp till 40 meter höga klippbranter. Bäcken bildar flera fall, varav det högsta mäter nio meter och i området finns ett rikt djurliv.

I anslutning till reservatet ligger Forsakarsbadet som är öppet under sommaren. Ett tempererat friluftsbad med 50-metersbassäng med ett skyddat och vackert läge.
Från parkeringen vid Forsakarsgården finns det utmärkta vandringsleder till Forsakars övre fall som är en del av Kristianstads vattenrike.

På grund av risken för fallande träd och grenar avrådes besökare från att använda stigen som går i ravinens botten (stigen underhålles inte). Många av träden i ravinbranterna är angripna av rötsvamp vilket gör att de kan falla eller brytas av utan förvarning.

Dela:

SCR
The Viking Museum

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!