Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 075 st

Bottenvikens skärgård

Skicka e-post

Kalix Turistbyrå

0923-129 79

Parallellgatan 4
952 81 Kalix

Luleå Turistbyrå

0920-45 70 00

Kulturens Hus
971 85 Luleå

Piteå Turistbyrå

0911-933 90

Bryggargatan 14
941 63 Piteå

Skellefteå Turistcenter

0910-45 25 10

Trädgårdsgatan 7
931 31 Skellefteå

Bottenvikens skärgård är en kuststräcka på ca 25 mil med drygt 4000 öar och är på många sätt annorlunda än andra kustområden i landet. Här kan du hitta platser du inte trodde fanns, allt från solvarma klipphällar och långa sandstränder där du kan koppla av i avskildhet till mer dramatisk natur som inbjuder till äventyr.

Bottenvikens skärgård är kanske ett av landets minst kända kustområden, men ett av de mest spännande där turismnäringen växer så det knakar. Ett av kännetecknen för vår skärgård är de ljusa sommarnätterna som inbjuder till aktivitet långt in på småtimmarna.

För barnen finns långgrunda sandstränder och äventyrliga anläggningar. För den naturintresserade erbjuds ett bra fiske, ett intressant fågelliv och vacker natur. Paddla kajak i den ljusa sommarnatten, åk på sälsafari, på fiskeäventyr med erfarna yrkesfiskare, gå på tur på någon av våra vackra vandringsleder eller gör ett besök Sveriges nordligaste och östligaste fågelstation på ön Haparanda Sandskär.

Den äventyrlige kan leta upp ställen som lämpar sig för friklättring med storslagen havsutsikt, exempelvis Stora Huvön. Bjuröklubb är ett populärt ställe för vrak-hajker.  Många fartyg har under årens lopp förlist här och det finns till och med dykare som hävdar att Bjuröklubb har de allra bästa vraken i Sverige.

Kryssa runt i egen båt eller åk turbåt och båtluffa mellan öar. Ett mer fartfyllt sätt att uppleva skärgården är att boka en ribbåt med guide som anpassar turen efter era önskemål.

Det finns flera spännande och hemtrevliga boendealternativ i Bottenvikens skärgård. De flesta av dessa ställen kan också erbjuda förstklassig mathållning med havsinspirerade menyer.

Även vintertid finns det mycket att göra och uppleva. Åka långfärdsskridskor eller skidor, skoter, kiteing, issegling, hundspann, pimpla, bada bastu eller varför inte besöka någon av de vinteröppna restaurangerna och boendeanläggningarna. Vintertid går det isväg för bilar till anläggningar på öar så det är bara att åka ut!

Titta igenom besöksmål på vår hemsida och låt dig imponeras av Bottenvikens vackra skärgård!

Dela:

SCR
Höga Kusten
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
The Viking Museum

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!