Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 090 st

Höga Kusten

Höga Kusten

Hösten i Höga Kusten är kanske den bästa tiden att bege sig ut på vandring. När sommar går mot höst övergår naturen i sprakande färgpaletter och luften är härligt sval. Bege dig då ut på en dagstur vid kust eller inland. Här finns vandring med direkt anslutning till staden och med ett stort utbud i världsarvsområdet.

Ett axplock av vandringsleder med början och slut vid staden är Nipleden som går längs Ångermanälven i Sollefteå, Härnöleden som sträcker sig runt ön Härnön med start från Härnösands station och Gula Leden som går över Åsberget med direkt anslutning från Örnsköldsviks stad. I världsarvsområdet reser sig flera bergstoppar. Valkallen bjuder på en kort och intensiv vandring men belöningen är panoramavyerna som uppenbarar sig över Ångermanälven och Höga Kustens skärgård. Fäberget, Skuleberget, Getsvedjeberget och Herrestaberget är fyra andra toppar i världsarvet med anslutning till varandra. Är energin på topp kan du bocka av alla toppar under en och samma dag!

Dela:

Höga Kusten
SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
The Viking Museum

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!