Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 850 st

Kosteröarna

Skicka e-post

Strömstad Infocenter

0526-623 30

Ångbåtskajen 2, N Hamnen
452 30 Strömstad

Kosteröarna är en ögrupp strax utanför Strömstad, och Sveriges västligaste bebodda plats. De två största öarna Nord-och Sydkoster skiljs åt av det smala Kostersundet. Stora delarna av öarna är naturreservat och det omgivande vattnet tillhör Kosterhavets nationalpark. Res hit med Kosterbåtarna från norra hamnen.

Cykla & Vandra
Nordkoster ett fint nät av stigar i många natursköna områden, och är en perfekt plats för vandring. Alla stigar kanske inte alltid så tydligt märkta för en förstagångs besökare eller dagsturist, men arealen är inte mer än 4 km2 så ingen går vilse någon längre stund!
Sydkoster är dubbelt så stort som Nordkoster och här tar man sig fram bäst genom att cykla eller gå. Det som är bra om man cyklar är att man hinner oftast se mer av ön än om man promenerar.

Sevärt
Besök hembygdsmuseet på Långagärde, Sveriges västligaste kyrka eller ta dig upp för de 101 trappstegen till Valfjäll, Sydkosters högsta punkt. Missa inte heller naturum Kosterhavet vid Ekenäs brygga, Sydkoster.
Pris avser Pris per person från

Dela:

SCR
Trillevallens Högfjällshotell
Kustvägen
SJ
MTR Express
Snälltåget
Isaberg

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!