Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 106 st

Holmön

Åk ut över dan, med vägverkets gula färja från Norrfjärden. Sitt på soldäck och njut av överfärden, besök Holmöns båtmuseum, ett av landets förnämsta skärgårdsmuseer. Ta en cykeltur på den slingrande byvägen, mellan rödfärgade stugor och gråa lador. Gör ett besök i den lilla vita träkyrkan uppe på Strandberget eller på ödekyrkogården nere i byn. Prova på att dra upp aborre i Jäbäcksundet, bada i havet, hyr en kajak eller vandra havsnära på på de nya vandringlederna på Ängesön i söder. Proviant för utfärden finns att köpa i Holmöaffären mitt i byn.

Om du har tid, dröj dig kvar i sommarnatten. Du kan övernatta i något av öarnas tre vandrarhem som erbjuder sköna bäddar och vänligt bemötande. Flera bybor har också stugor till uthyrning. Eller varför inte låna en fiskebastu i en skyddad vik eller sova i eget tält i orörd natur?

Med seglande Holmöslupen kan du få en äventyrlig resa ut till Stora Fjäderäggs fyrplats med fågelstation och vandrarhem. Här betar skepparens getter på strandängar nära bränningarna. På grynnor ute till havs solar sig sälen. Slupen och privata holmöskeppare kan även föra dig ut till andra platser i holmöarnas vidsträckta marina naturreservat, det största i Sverige.

Dela:

SCR
Höga Kusten
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!