Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 075 st

Sagolandet Tomteland

Skicka e-post

Tomteland

0250-287 70

Gesundaberget, Gesundabergsvägen 80
792 90 Sollerön

I de trollska skogarna utanför Mora, bland höga berg, sjöar och vattenfall ligger Tomtelands sagolika världar Trollrike, Drakland, Skogstomtebyn, Sagotorget, Förtrollade skogen, Älvornas rike, Skugglandet, Tomtens by, Sagotorget med Sagoslottet, Sagoféns- och Häxans hus och andra magiska platser som du hittills bara besökt i sagorna. Här träffar du livs levande drakar älvor, troll, tomtar och andra spännande sagofigurer och får uppleva spännande musikala äventyr och sagolik underhållning och aktiviteter ute i det fria.

Program och underhållning varieras efter säsong. På Sommaren dansar älvorna i skogen och man får träffa Näcken, trollen och Huldran, Alven och alla drakar m fl. På Höstlovet är det busigt och spökigt med häxor och flygande grymvättar och vittror i Skugglandet och Trollkungen härjar i Trollrike. På vintern öppnar sig en gnistrande sagovärld med Tomten och tomtemor i fokus och Kungen och Drottningen av vinter, snödrakar, vinterälvor och fjälltroll. På Sport- och Påsklovsöppet är Sagofén, påskharen och busmöss med flera skojiga sagofigurer huvudrollerna.

På Tomteland finns också restauranger, caféer, matbodar och butiker. Gå vidare till hemsidan för att läsa mer!

Dela:

SCR
The Viking Museum
Sommarbanner Snälltåget
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!