Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 530 st

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld

I Vimmerby, i Småland, ligger en väldigt speciell plats. Det står ”Astrid Lindgrens Värld” på skylten vid entrén och innanför grindarna väntar en sagolik upplevelse. I Katthult springer Emil förbi med pappa Anton jagandes strax bakom. Vid Villa Villekulla lurar Dunder-Karlsson och Blom med en tjuvaktig plan, men Pippi är ännu lurigare och överlistar dem. Som åskådare kommer du mycket nära händelserna, och hamnar ibland mitt i dem. Efter föreställningarna fortsätter det roliga, då alla barn kan hoppa in och leka på den plats som alldeles nyss var en scen. Och säg den unge som inte vill se sig om i Villa Villekulla med Pippi eller åka rutschkana med självaste Karlsson på taket.

Nyhet - Kvällsteater med Pippi Långstrump – Pippi på de sju haven
Under tre veckor i juli kommer det att hända spännande saker hos Pippi Långstrump. Pippi, Tommy och Annika beger sig ut på de sju haven med sikte på Porto Peluse för att slåss med pirater, rädda sin pappa och uppleva en massa äventyr. I en riktig Söderhavsmiljö kommer vi att få den spännande berättelsen om Pippi på de sju haven berättad för oss med kanonsalvor, rök och härlig sång och musik.

Ska man orka leka måste man äta.
Det finns gott om picknickställen här i Astrid Lindgrens Värld. Har ni med er egen mat finns alternativet att slå er ner på någon trevlig plats som Björkdungen nedanför Den lilla, lilla staden och Picknickstigen där det finns ordentliga grillplatser. Den mat vi serverar i våra olika restauranger lagar vi från råvara till färdig rätt i våra egna kök. Menyerna har tagits fram med hjälp av en av Sveriges mest framstående kockar, Fredrik Eriksson från Långbro Värdshus.

Dela:

SCR
Vikingaliv
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell
Sommarbanner Snälltåget
Äventyrsbanan Stockholm
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!