Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 935 st

Norrvikens trädgårdar i Båstad

Norrvikens trädgårdar i Båstad

Välkommen att upptäcka Norrvikens vackra stilträdgårdar.
2018 är ett hyllningsår till vår romantiska stilträdgård då vi lyfter den romantiska eran, med allt vad den stod för. Det blir bland annat inslag av romantiska dekorationer, installationer, dans, musik och utställningar.

Följer du våra promenadstigar upptäcker du flera sköna platser och vackra vyer. Nytt för i år är Norrvikens vilda växtskafferi, en promenadstig som lär dig mer om ätbara växter, du kan provsmaka på vägen.

Under året arrangeras konserter, mässor, marknader och många andra tillställningar varav några är Medeltidsdagen, Hantverksmässan, Babblarna och Jul på Norrviken.

Bröllopsfotografen Anna Lauridsen och den världsberömda fotografen Terry O’Neill ställer ut sina verk på Norrviken i år, även trädgårdsintresserade mönsterdesignern Hanna wendelbo har utställningar i villa Abelin och hennes svävande blomstermandela finns att se i Barockträdgården.

Hela trädgården är en sagovärld för barn med trolska träd och spännande gångar bland rhododendronbuskarna. Naturlekplatsen lockar till fantasifulla äventyr, hopp och klättring.

Det är inte bara växterna som ger trädgården tjusning. Här finns också den fridlysta, större vattensalamandern, påfåglar och koifiskar. Bortom Romantiska trädgården står Norrvikens egna bikupor. Bina arbetar flitigt med att pollinera växter och tillverka honung.

Orangeriet restaurang är en upplevelse för alla sinnen. Här serveras omsorgsfullt tillagade rätter på råvaror från regionen. På menyn finns också anpassade rätter för små magar.

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
TaxiKurir banner
SJ
MTR Express
Skansen
Musikalen Djungelboken
Snälltåget

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!