Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 070 st

Öckerö Örtagård

När du kommer till Öckerö Örtagård, som alltid är öppen, välkomnas du av skulpturen Solblomma och ett rosen- buskage med gammaldags och moderna rosor. På de stora humlestörarna som hör till varje örtagård ringlar sig humlen som är beredd att kasta sig över all annan växtlighet. Nedanför står libbstickan på vakt. Den håller allt ont borta och har lyckats med det mycket bra under de gångna åren. Den har sällskap av åbrodden eller arbrut som man säger här. Den ingick tillsammans med psalmboksblad, salvia och mynta i kyrkbuketten, som hjälpte till att hålla åhörarna vakna under långa predikningar.
Viker du av mot den lilla friggeboden, där det kokas ett myntate under torsdagsvällarnas konserter, passerar du några av de rosor som Napoleons gemål Josephine omgav sig med. Vi har många av rosorna från hennes slott Malmaison i vår örtagård. Du kan ströva omkring, njuta av blomning och doft hos gammaldags rosor och moderna Austinrosor. De liknar de gamla men blommar hela sommaren.
Ett buskage med körvel, olika myntor, och salvia lockar också med sin arom. Den marktäckande lilla romerska kamomillen luktar äpple och uppe i timjanbacken för du kanske handen över citrondoftande timjan. Välkommen in att känna dofterna och färgerna i det som varje örtagård försöker vara: ett paradisförsök.
Under sommaren bjuder vi på musik varje torsdagskväll kl 19-20

Dela:

SCR
The Viking Museum

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!