Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 713 st

Smaka på Västsverige

Vad är egentligen Smaka på Västsverige? Svar; Lyckan i att smaka, dofta, njuta. Det är precis vad det handlar om. Västsveriges certifierade krogar, som ingår i Västsvensk Mersmak och har skylten, diplomet och hela kunskapen med sig lever i ett kulinariskt kärleksförhållande. Deras bästa vänner och inspiratörer är producenterna, de småskaliga mathantverkarna som vill få dig att smaka det salta havet i form av fisk och skaldjur, eller uppleva vad en tidig morgon i köksträdgården betyder för glädjen i livet.

Dialogen mellan de krogar som valt att använda så mycket närproducerat i sin matlagning som möjligt och de lokala producenterna har vuxit fram successivt. Men det är först under de senaste åren som dialogen konkretiserats i handling. Det stora trycket kommer från kunder och gäster i Västsverige. Kunderna vill köpa egenodlade råvaror på gårdar och i gårdsbutiker. Gästerna vill resa och njuta av unika smaker och miljöer och krogarna vill utveckla sin säsongsmenyer så att de verkligen speglar hur västsvensk vår eller sommar känns i munnen. Rörande enighet råder om värdet av råvaror som ”odlats strax intill”.

Smaka på Västsverige är ett övergripande varumärke som ägs och drivs av Västsvenska Turistrådet och Lokalproducerat i Väst. Konceptet syftar till att förpacka måltidsprodukter till en kommunicerbar helhet och säkerställa ett kvalitativt innehåll.

Dela:

Körunda Golf & Konferenshotell
Trillevallens Högfjällshotell

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!