Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 530 st

Grindhammaren

Vi är ett familjeföretag i det natursköna Bergslagen, där vi bedriver turridning och vuxenridläger under avstressande och familjära former. Vi har högst 9 gäster samtidigt. Är du ”kändis” eller ”Svensson” spelar ingen roll, inför hästarna är vi alla lika. Vi tar emot familjer, seniorer, barnbarn, par, ensamstående, kompisgäng, arbetskamrater eller företag. Barn endast i vuxens sällskap. Vi erbjuder en vilsam ridsemester nära naturen.

Vill du komma ut i skog och mark och samtidigt uppleva den kulturrika bergsbruksmiljön, så har du kommit rätt. Vi kan rida eller vandra timvis i skogen utan att behöva färdas på trafikerad väg. Enligt kundens önskemål arrangerar vi lagom spännande äventyr. På nära håll har vi Malingsbo-Kloten reviret med fina fiskevatten och naturområdet Älgmark. Det är inte långt till den välbevarade Löa Hytta med guidad visning. I naturen finns spåren av bergshanteringen, men även av istiden och järnåldern.

Alla ska ha möjlighet att hänga med, utan rädsla eller stress. Möjlighet finns för ”icke hästintresserad” familjemedlem att sysselsätta sig med annat. På sommaren och hösten finns det gott om bär och svamp. Badplatsen ligger vid Ölsjöbadet och där finns även minigolf. Det är 1 km till affären. Golfbana finns i Lindesberg och Stjärnfors. Vintersport finns i Klacken 30 km bort.

Älgar och rådjur visar sig ofta utanför stugorna på kvällarna, och om ni inte sett en älg innan ni åker hem så kan vi åka på en liten älgsafari. Det är inte heller långt till Grimsö viltforskningsstation. Du kan även utforska Loberget där Elsa Beskow hittade sina motiv till ”Tomtebobarnen”. Filmen ”Blåbärskriget” spelades in i vår omgivning.

Vi sätter stort värde på måltiderna med god och nyttig husmanskost. Det finns för det mesta magra alternativ. Övernattning sker i nya fräscha stugor på gården. Stugorna kan man hyra även om man inte vill vara med på lägret. Badrum och samlingslokal finns i huvudbyggnaden. Vi har en lagerbutik där vi säljer tvål och hudvårdsprodukter till bra priser. Enklare godiskiosk finns.

Det finns möjlighet att ta med egen häst. Passa på att träna upp hästens muskler i den kuperade terrängen. Ge en uttråkad eller trött häst miljöombyte och vila med lätt motion. I stallet finns våra snälla hästar av kallblodstyp. Vi väljer hästar med tanke på säkerhet och lämplighet för terrängridning. Grindhammaren är certifierat av LF som Säker Gård. Resegaranti. Kundförsäkringar.

Dela:

SCR
Snälltåget
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Äventyrsbanan Stockholm

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!