Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 456 st

Västerbotten för hela familjen

Vill du njuta av riktig svensk vinter? Välkommen till snösäkra Västerbotten – ett vinterland där minusgraderna är dina bästa vänner. Här kan du uppleva vintern på de mest underhållande sätt. Kasta dig utför pisterna, ta en rofylld skidtur på fjället, forsa fram med skotern i vildmarken, meditera på isen med pimpelspöet i handen, låt hundar eller islandshästar bära fram dig över fjäll och trolska skogar. Möjligheterna är många – och det roliga är att hela familjen kan vara med på det mesta!

Västerbotten brukar kallas för Skidornas Rike. Det är lätt att förstå varför. Här finns hundratals pister och skidspår – och en skidtradition som slår det mesta. Snön kommer tidigt, backarna och spåren är välskötta och din åkning får en extra krydda av att du befinner dig i områden som fostrat världsstjärnor som Ingemar Stenmark, Anja Pärson, Per Elofsson och Björn Ferry.

När du vill ta en paus i skidåkningen så finns det otaliga möjligheter att göra andra roliga saker bland snötäckta vidder. Skoter, fiske, hundspann och ridning till exempel.

Och när friluftsdagarna utomhus är över väntar alltid något gott på dig och din familj. För Västerbotten är inte bara vinterlandet med stort V, det är också en av Sveriges mest spännande matregioner. Missa inte att njuta av delikatesser som tillagats av råvaror som hämtats runt knuten av stugan eller hotellet där du bor. Ren, älg, ripa, röding, kantareller, hjortron, lingon. Mmmm. Och glöm för all del inte Västerbottensosten! Kejsaren bland ostar.

Dela:

Körunda Golf & Konferenshotell
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Äventyrsbanan Stockholm
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!