Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 138 st

Riksgränsen

Riksgränsen är Sveriges nordligaste och mest legendariska skidort.

En bra dag finns det ingen skidort i Sverige som kan matcha skidåkningen i Riksgränsen. Den är enormt effektiv och tar vara på varje höjdmeter som finns att tillgå.

Mycket av skidåkningen handlar om offpist, men långt ifrån allt. Det finns gott om fina pister som till sin karaktär är kuperade och vindlande. Vid sidan av pisterna finns det otaliga lättillgängliga offpiståk. Kul skidåkning helt enkelt.

Samtidigt finns mängder av utmaningar för den mer avancerade skidåkaren, såsom "Uffes vägg", "Rimfors" och självklart Nordalsfjället där NM i extremskidåkning körs i maj varje år.

Det är den här kombinationen av stort och smått, högt och lågt, brant och flackt, som gör att våra gäster bokar sina skidresor och återkommer till oss år efter år för att åka skidor. Variationerna är oändliga och det finns alltid något nytt att pröva.

Den stora mängden snö som lägger sig på alla möjliga och omöjliga ställen förvandlar den om sommaren otillgängliga terrängen till ett makalöst skidområde, där man uppmanas till kreativ och lekfull åkning. I Riksgränsen blir du en bättre skidåkare, så är det bara.

I maj är den ljuva tiden här då solen i princip aldrig går ner. Det är då det är dags att ta sig upp på någon av de lättillgängliga topparna i området för att åka skidor i midnattssol, en oförglömlig upplevelse.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!