Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 110 st

Gesundaberget

På bara tre timmars bilresa från Mälardalen ligger Gesunda. Trots det korta avståndet har Gesunda högre fallhöjd än alla andra skidanläggningar söder om fjällen. Gesunda erbjuder skidåkning i toppklass med en riktig tävlingsbacke för duktiga åkare och snällare backar för nybörjare. Kittlas du hellre av en luftfärd, kan vi rekommendera vår Funpark och Mini Funpark med hopp i alla storlekar. Vill du ha det något mindre fartfyllt kan du njuta av milslånga längdspår i vacker natur. Gesunda vintertid erbjuder även mycket mer än skidåkning. Här finns bland annat några av Sveriges bästa fiskevatten, barnens eget Tomteland och ett rikt kulturutbud.

Nyheter i Gesunda
Vi fortsätter våra stora satsningar för att Gesunda ska vara en skidanläggning där alla från tävlingsåkare till barnfamiljer, kompisgrupper, singlar och par kan ta del av Sveriges främsta alpina spetskompetens. Akademi Alpint tränar morgondagens stjärnor i Gesundas backar och vi är stolta över att vara hemmabacke för många skidgymnasister.

Tack vare det korta avståndet är det enkelt och bekvämt att resa till Gesunda över helgen, vilket allt fler skidåkare från Stockholmsregionen har upptäckt. För att våra besökare ska få ut så mycket som möjligt av sin vistelse är en nyhet för i år våra Ski Clinics–skidutbildningar komprimerade till två dagar. I Gesundas Ski Clinics kan barnen lära sig portåkning i ”Kids Racing School”, öva hopp i ”Kids Jibbing Clinic” och lära sig skidåkningens grunder i gruppskidskolan. Mamma och pappa kan slipa på tekniken i ”Carving Clinic Exclusive” eller kanske boka in en privatlektion i ”Snowboard Pro’s”.

Med det nya snökanonsystemet kan vi nu se till att snön ligger i backen på bara 36 timmar vid ihållande kyla vilket gör att vi kan erbjuda en månads förlängd säsong och erbjuda skidåkning redan i december. Breddade backar och en ny Funpark gör att åkningen har förbättrats betydligt.

Är du intresserad av god mat så är Gesundaberget rätt val. Vårt nya uppfräschade Värdshus drivs av krögaren Christer Janhans. Ett avkopplande glas, after ski, underhållning och riktigt bra mat hittar du på Värdshuset.

Boende
I Gesunda finns flera olika boendealternativ till förmånliga priser. Våra mysiga stugor rymmer hela familjen och är utrustade med allt du behöver för en bekväm vistelse i Gesunda. Flera av stugorna ligger på gångavstånd från backar och liftsystem. I vår Ski Lodge bor du i direkt anslutning till liftarna och kan välja mellan dubbelrum, familjerum eller lägenheter. Våra nybyggda Ski Studios ligger mitt i backen med liften direkt utanför dörren och håller en standard utöver det vanliga. Här finns bland annat moderna kök, bastu, braskamin, riktiga resårsängar, diskmaskin och från de flesta lägenhet en härlig utsikt över Siljan.

Hitta till Gesunda
Att ta sig till Gesunda är enkelt. 17 kilometer från Gesunda finns både flyg- och tåganslutning. Åker du bil är restiden cirka tre timmar från Mälardalen.

Vägbeskrivning
15 km S Mora. Kör Rv 45 ca 10 km mot Malung. Tag till vänster där det är skyltat Sollerön, Gesunda.

Dela:

SCR
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!