Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 521 st

Orsa Grönklitt

Högt uppe bland bergen ovanför Siljan och Orsasjön i Dalarna väntar den riktiga vintern. Orsa Grönklitt är en av Sveriges allra snösäkraste skidorter. Här faller snön tidigt och rikligt, ofta börjar längdsäsongen tidigt i november och snön ligger kvar en bit in i maj. Gott om snö och välpreparerade backar och skidspår, tryggt, barnvänligt, prisvärt och nära, det är Orsa Grönklitt!

Orsa Grönklitt är Grönklittsgruppens största vinterverksamhet. Den omfattar 23 nedfarter, tolv liftar, 70 km längdskidspår, restauranger, butik, skidshop, skidskola, 2 800 bäddar (i vandrarhem, stugor och lägenheter), konferensverksamhet samt en mängd kringaktiviteter.

Vintertid ligger fokus på att erbjuda en familjevänlig och trygg, men samtidigt intressant och spännande vistelse i härlig vintermiljö med rika möjligheter till omväxlande alpin- och längdskidåkning, liksom utmaningar för snowboardåkare.

Här finns även Orsa Björnpark - världens största isbjörnspark! Björnarna sover förstås på vintern men hos våra sibiriska tigrar, lodjur och vargar är det full fart.

Dela:

SCR
Körunda Golf & Konferenshotell
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Äventyrsbanan Stockholm
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!