Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 457 st

Active Ski Travel

Är du en hängiven skidåkare som vill få ut det lilla extra av din skidresa så har vi resmålen och paketen för dig.

Kittelfjäll
Active Ski Travels bekväma komfortbussar tar dig till södra Lappland och Kittelfjäll på en natt. Här möts man av bergmassiv som påminner mer om Alperna än de svenska fjäll som vi nordbor är vana vid. Skidområdet erbjuder ett stort utbud av lättåtkomliga offpiståk i gles skog och sina världsunika raviner som lätt fylls på med djupsnö vid snöfall och vinddrift. Här finns också några långa röda pister och nybörjarbackar. Utöver skidåkning i systemet finns här fantastiska möjligheter för toppturer och stor heliski.

Riksgränsen
Klassiska Riksgränsen är känt för sin mytomspunna offpist. Längre norrut än så här kan du inte komma för att åka skidor i Sverige. Under maj månad är det ljust dygnet runt och liftarna har vissa dagar öppet för midnattsskidåkning. Häruppe finns det gott om bergsguider och ett flertal heliskioperatörer. Närheten till Norge och toppturer med fjäll till fjord känsla gör upplevelsen fulländad. Active Ski erbjuder både flyg- och tågpaket till Riksgränsen.

Stora Blåsjön
Den sista helgen i januari erbjuder Active Ski årligen en helt unik skidresa med vår komfortbuss. Då öppnar Stora Blåsjön liftarna (475 fallhöjdsmeter) endast för Active Skis gäster. Ett gäng lokala freeriders kommer vara vägvisare till den bästa offpisten på berget som legat orörd med ackumulerad januarisnö sedan nyår. I Active Skis resepaket ingår allt; komfortbuss, boende, helpension, liftkort och 3 dagars guidning på framsidan där liftarna går och även backcountry ski på baksidan av Mesklumpen.

Hemavan-Tärnaby
Hemavan med Sveriges näst högsta liftburna fallhöjd (665 m) är en skidort som de senaste åren investerat stort med nytt snö-system, ny topprestaurang och en gondollift. I Hemavan finns ett brett utbud av pister men också storslagen offpiståkning med kortare hike från toppliften i Kobåset.
Grannbyn Tärnaby är ju världsberömt som den lilla orten där Ingemar Stenmark och Anja Pärsson fostrats plus ett dussintal alpina landslagsåkare ytterligare. I Tärnaby finns såklart pisterna efter legenderna som man inte får missa. Active Ski erbjuder flygpaket med gångavstånd till boendet.

Abisko
Noulja offpist som berget i Abisko kallas ”Sveriges La Grave”. Här finns endast en lift (500 fallhöjdsmeter) och inga pister och förmodligen Sveriges tuffaste skidområde. Active Ski erbjuder här paketet ”Abisko Freeride” där en guidad topptur i Abiskoalperna och en dags offpistguidning på Noulja ingår samt transport med tåg eller flyg och boende på Abisko Turiststation.

Björkliden
Norr om polcirkeln ligger skidorten Björkliden ed Sveriges tredje högsta fallhöjd (540 m). Här är det skidåkning framför liftköer och 25 pister i olika svårighetsgrader att välja mellan. Både barnfamiljer och erfarna skidåkare kommer att hitta åk som passar sin nivå. Active Ski erbjuder både flygpaket och klimatsmarta resor med tåg och boende på hotell eller stuga.

Åre
Sveriges och norra Europas mest internationella skidort med 890 fallhöjdsmeter, 89 nedfarter och 46 liftar samt en by som fullständigt andas skidort. Här finns något för alla. Active Ski erbjuder både flyg- och tågpaket till Åre.

Dela:

Körunda Golf & Konferenshotell
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
SCR
Snälltåget
Äventyrsbanan Stockholm
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!