Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 639 st

Gunnebo slott och trädgårdar

Skicka e-post

Mölndals Turistbyrå

031-334 16 16

Gunnebo Slott och Trädgårdar, Christina Halls väg
431 36 Mölndal

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en av Sveriges främsta 1700-talsanläggningar och ligger vackert beläget mellan Stensjön och Rådasjön i Mölndal, 15 minuter söder om Göteborg. Gunnebo är ett av Sveriges bästa och mest stilrena exempel på nyklassisk byggnadskonst och byggdes i slutet av 1700-talet som en exklusiv sommarvilla åt den förmögne göteborgsköpmannen John Hall. Idag är Gunnebo ett levande besöksmål och har öppet året runt.

Guidade rundturer i slottet och trädgårdarna. Gunnebo Kaffehus och Krog arbetar med ekologiska råvaror och serverar lunch och hembakade läckerheter. Mycket av råvarorna plockas direkt från de egna köksträdgårdarna. I Gunnebo butik hittar du unika produkter och varje dag nybakat bröd. Varje år äger många evenemang rum på Gunnebo med allt från frödag på våren och skördemarknad på hösten till julmarknad på vintern. Sommarens höjdpunkt är den traditionsenliga sommarteatern i juli-augusti.

Dela:

Gilla landet
SCR
SJ
MTR Express
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Snälltåget

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!