Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 457 st

Hedenlunda Slott

Pris per person från 1335:-

Det finns platser, som inte liknar någon annan plats. Det finns upplevelser, som inte liknar något annat du upplevt. Det finns dagar, du vill uppleva om och om igen. Får vi erbjuda Er just en sådan?

Hedenlunda Slott ligger naturskönt i Vadsbro socken, mitt i Sörmland. Gården har en spännande historia med anor från 1000-talet. Gravfält och den runsten som finns i parken är från yngre järnåldern och vittnar om att denna plats tidigt var bebodd. I ett pergamentbrev, daterat den 8 september 1336, och skrivet på latin, finns förste namngivna ägaren, Karolus in Hedenlundum.

På 1570-talet är Hertig Karl (IX) ägare av gården. 1582 ger han gården som en förläning till den skotske adelsmannen Hans Stuart. Släkten Stuart är sedan ägare till Hedenlunda i tre generationer fram till 1683.

I mitten av 1700-talet fick en mycket ung Helena Magdalena Wrangel, dåvarande Hedenlunda i morgongåva av sin make Carl Fredrik Hamilton. Hedenlunda bestod då av en huvudbyggnad och fyra flyglar, samtliga låga träbyggnader. När hon några få år senare blev änka, bestämde hon sig för att låta uppföra den byggnad vi i dag kallar Hedenlunda Slott. I 60 år levde hon sedan som änka på sitt älskade Hedenlunda.

Sedan 1972 har det bedrivits konferensverksamhet på Hedenlunda.

Boende
Alla rum har dusch och toalett, samt TV. Slottet hyser 10 tidstypiska dubbelrum och 1 svit. Varsamt renoverade och moderniserade till dagens standard, men med gårdagens charm bevarad. Hotellet har 34 rum varav ett handikapprum.

Röda Villan har 8 rum, ett litet pentry och en ”mysdel” för er som vill mingla lite innan middagen. Östra Flygeln rymmer 4 smakfullt renoverade dubbelrum. Park Villan har 2 dubbelrum och 1 minisvit. Alla renoverade under 2010 till ljuvligt ljusa rum med lantlig känsla och underbar charm.

Vår Bröllopssvit ligger ett stenkast från slottet. Söt som socker ligger den inbäddad mellan lindarna i parken. Självklart finns här allt ett brudpar kan önska. Champagne, frukt & choklad, blommor & bubbelbad. Önskar ni frukost på sängen eller ute i det fria, ordnar vi det.

The Green KeyVisita

Dela:

SCR
Körunda Golf & Konferenshotell
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!