Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 093 st

Tjolöholms Slott

Pris per rum från 1900:-

Tjolöholms Slott är Sveriges främsta Arts and Crafts-anläggning. Slottet byggdes 1898-1904 och är en spännande blandning av engelskt 1500-tal, jugend och dåtidens mest moderna innovationer. Runt slottet ligger den blommande slottsträdgården som sakta övergår i en fritt formad, engelsk park.

Hela godset byggdes som ett idealsamhälle och innanför slottsgrindarna finns förutom huvudbyggnaden även Allmogebyn med de forna arbetarbostäderna och Slottskyrkan. Egendomen ligger på en egen halvö med promenadstigar bland ekskogar och strandängar. Nedanför slottet finns en liten sandstrand för de mindre barnen samt en handikappvänlig badbrygga.

Tjolöholms Slott är öppet året om med slottsvisningar, utställningar och servering. Dessutom är Tjolöholm arena för teater- och kulturevenemang och festarrangemang. På programmet finns även barnaktiviteter, midsommarfirande, skördefest, julmarknad och mycket annat.

På Tjolöholm kan du bo i kulturhistorisk miljö, nära havet och storslagen naturmiljö. Hyr ett av godsets nationalromantiska hus i Allmogebyn, bo i Gemaket ovanför Storstugan, utrustad med bl a ett härligt träbadkar eller hyr den sagolika Grindstugan som är vackert belägen vid slottets huvudgrindar. Du har möjlighet att stanna för en natt, weekend eller en hel vecka.

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!