Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 100 st

Ulvsby herrgård Sunne Värmland

Ulvsby herrgård ligger vackert vid sjön Fryken strax norr om Sunne mitt i Värmland. Här är utsikten nästan onödigt vacker, som vi säger här Värmland – med glimten i ögat. Ulvsby herrgård är ett historiskt hotell med anor från 1500-talet. Drottning Kristina utnämnde Ulvsby herrgård till säteri på 1600-talet för att senare lägga beslag på herrgården helt för egen del. Selma Lagerlöf skriver om herrgården och kallar den Länsmansgården i romanen Gösta Berlings saga. Selma fick nobelpriset i litteratur år 1909, som första svensk och kvinna.


Sommarens sagolika erbjudande!

Ulvsby herrgårds Stora Sagolika Kulturpaket

Selma, Alma och fler än hundra skulpturer i Sagolika Sunne! Sunne är synonymt med konst och kultur och den bästa platsen att bo på för att hinna uppleva så mycket som möjligt. Här finns det goda livet med bekvämt boende, god mat och omtanke och Ulvsby herrgård är som ett andra hem för den som uppskattar konst och kultur. Sunne finns mitt i Värmland - konstnärernas, konsthantverkarnas och författarnas landskap och hit vallfärdar likasinnade. Utforska gallerier, konsthallar, museum och parken med kulturen i centrum och bli road och berörd i Sagolika Sunne. Mitt i Värmland!

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!