Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 073 st

Husabergsudde Camping

Campingen är mycket naturskönt belägen på en udde vid sjön Alsen, den allra nordligaste delen av Vättern.

Husabergsudde har anor från vikingatiden, det sägs att en skatt skall finnas nergrävd i området sedan lång tid tillbaka. Från campingen går en gång- och cykelväg utmed Alsen till Askersund och Stjernsudns slott.

Det finns 115 campingtomter varav 92 med el. Här finns också 16 campingstugor fem 2-bädd och elva 4-bädd. Stugorna är utrustade med kylskåp, kokplatta, kaffebryggare samt enklare husgeråd och glas/porslin. Sänglinne tar man med själv eller hyr i receptionen.

I Servicebutiken finns de nödvändigaste baslivsmedel som camparen behöver, liksom glass och läsk. Under högsäsong finns nybakat bröd varje morgon. Bakom receptionen finns en minigolfbana.

Badplatsen är långgrund och barnvänlig med sand- och gräsytor. Intill finns lekplatsen för de mindre barnen. Kanoter, roddbåtar och cyklar hyr man i receptionen. Bakom södra kullen finns en båtbrygga där campinggästerna kan ha sina egna båtar förtöjda. I anslutning till bryggan finns en sjösättningsramp.

Fiske med handredskap från land är fritt. Fiske från båt kräver fiskekort, som finns att köpa i receptionen. För kräftfiske gäller särskilda regler.

Dela:

SCR
Snälltåget
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!