Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 076 st

Det Gröna Skåne

I Skånes nordöstra hörn har vi en unik blandning av naturtyper det är svårt att finna någon annanstans i Sverige. Här finns vidsträckta skogar, ängar och sjöar, alla med ett rikt djur- och växtliv. Milsvida breda sandstränder, enefälader med fjällkänsla, åar, berg och våtmark. Här finns Forsakar, Skånes vackraste vattenfall, och Kristianstads Vattenrike, unikt i världen.
Vi kallar det för Det gröna Skåne.

Skåne Nordost - Det gröna Skåne - erbjuder en mängd olika naturupplevelser, alla med det gemensamt att du lätt och bekvämt tar dig hit.

Just närheten till naturen är ett kännetecken för Det gröna Skåne. Här kan du bo mitt i det gröna, ta en kort skogspromenad mellan lunchen och kaffet, eller vandra i dagar genom skogar med äkta vildmarkskänsla. Du kan möta naturen på många sätt. Varför inte från hästryggen? Det gröna Skåne erbjuder fantastiska ridleder, både för vana och ovana ryttare. Här finns också stora möjligheter till paddling i åar, sjöar eller på havet. Cykeln är ett annat sätt att möta naturen och se sig omkring. Ta med din egen och välj vägar själv eller köp ett cykelpaket.

Skåne Nordost erbjuder också ett härligt utbud av konst, teater, film och musik. Här finns stadens puls och lugnet på landet. Kulinariska sensationer i stort och smått. Vill du shoppa finns ett koncentrerat utbud av butiker med unik design, mode och hantverk. Här finns helt enkelt Det goda livet!

Du har önskemålen om boendet på din semester - vi hjälper dig att hitta stugan!

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
MTRX 20
Sommarhagen banner
Vidbynäs Gård
First Camp

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!