Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 643 st

Guest House Tornedalen

Beauty of Six Seasons
Njut av livet ensam eller med vänner. Är du nyfiken, vetgirig och självständig kan du på egen hand upptäcka Tornedalens unika kultur och rika naturliv. Du bor i byn Risudden, 40 km norr om Haparanda i eget hus med fem bäddar komplett utrustat med allt du behöver för en rofylld och bekväm vistelse.

Guest House Tornedalen är ren luft och tystnad, värnar miljö och kulturarv och bygger på idén att ge gamla byggnader nytt liv. Form och hantverk i skön harmoni kännetecknar Guest House Tornedalens vackra hus och omgivningar.

Tornedalen är kontrasternas och naturens rike
Guest House Tornedalen bjuder på natur- och kulturupplevelser och personliga möten att minnas och återvända till. Låt dig förföras av bygden, människorna och naturens delikatesser. Du kan höra den smällkalla vinterns köld knäppa. Risudden är nära polcirkeln. Det betyder polarnatt, flammande norrsken, vita snövidder och älg i gryningsljus. Tornedalen är orörd vildmark. Att skåda Torneälvens islossning i början av maj är mäktig upplevelse och att höra storspovens drill över våta ängar betyder vår. Och så har vi midnattssolen som gassar dygnet runt. 

Du kan fiska, skåda fåglar, bada i skärgården, spela golf. Du kan plocka hjortron och lingon. Du kan jaga, vandra i skogen eller åka skidor på Torne älv. Vi ordnar det precis som du vill ha det. Och med professionella natur- och kulturguider behöver du inte missa något.

Guest House Tornedalen ligger vid Torne älv som är gränslinje mellan Sverige och Finland. Vid 1809 års fredsslut fick Sverige lämna ifrån sig Finland till Ryssland. Den svenska delen av Tornedalen har fortfarande starka rötter i den finska kulturen. Du bor ostört antingen i släkten Tolonens hus vid Torneälv med panoramavy över Finland och Torneälvens holmar eller mer ensligt vid skogsbrynet upp mot Pakkasenvaara i släkten Anundis hus.

Varmt välkommen till din alldeles egna lilla vrå i världen hälsar Gunhild Stensmyr.

Dela:

SCR
Snälltåget
First Camp

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!