Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 075 st

Basläger för utflykter i Vindelfjällens Naturreservat

Pris från 500:-

Koja per dygn.

Basläger för utflykter i Vindelfjällens Naturreservat.
Två lägenheter, fem hus och sju kojor. Krydda din vistelse med guidade turer, spännande berättelser, fiskesafari, äventyr och konstupplevelser.

Min plats på jorden har gamla rötter. Jag har därför många berättelser att dela med mig av. Gården, eller hemmanet som vi kallar det, köptes 1881 av min farfarsfar Josef Berglund. Jordbruket fick namnet Bertejaure, efter sjön där allting började. Dit åker vi sommartid på fiskesafari och vistelse i vildmarkskojor. Det är tio kilometer fågelvägen till sjön och om du vill kan jag också ta dig tvåhundra år bakåt i tiden på en berättarvandring.
Vindelåforsens Stugby består av ett antal stugor i Ammarnäs. Den byggdes 1978 – 80 av Georg och Ingrid, mina föräldrar. Sedan 1991 är jag ansvarig för anläggningen och utvecklingen.
Min fru, Marita Norin är konstnär och har bland annat gjort designen till vår svenska tiokrona. Hon har arbetat som skulptör i hela sitt liv och hennes utställning heter SKULPTURUM och ligger invid receptionen. Jag arrangerar visningar av hennes konst på begäran.
Tillsammans byggde vi kulturhuset Kärlekens Tröskloge 1997. Huset är en åttakantig tröskloge från 1881 med ett nytt och modernt inre. En fin mötesplats för viktiga möten. Där arrangerar jag berättarkvällar eller konstvisning, bland annat.
Vindelåforsens Stugby kan bli din fasta punkt för utlykter i hela Vindelfjällens Naturreservat och för fiske efter Ammarnäs-öringen i Vindelälvens vatten. Du kan börja direkt i forsen som gett företaget sitt namn – forsen i Vindelälven.
Vi erbjuder även andra paket efter årstid och önskemål. Välkommen till Lappland, önskar Urban Berglund.

Dela:

SCR
Snälltåget
MTRX 20
Sommarhagen banner
Vidbynäs Gård
First Camp

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!