Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 523 st

Bertejaure Fiskecamp

Pris per person 4200:-

Bertejaure Fiskecamp är ett kulturarv, ett paradis och en fäbod för själen. Varken mera eller mindre.
Jag hyr ut mitt arv till dig som är aktsam om resurserna och respekterar djur, natur och fjällfolkets kultur.

Bertejaure är sjön där jag lärde mig rensa fisk och dricka kaffe. Som nioåring lärde jag mig ro ut nät. Då gick vi till sjön med mat för en vecka och hem bar vi saltad fisk för en månad. Det var i slutet av självhushållets tid.

Pappa hade byggt kojan och senare gjorde han flera som han hyrde ut. Detta har jag fortsatt med. Kojorna har utvecklats till en ecolodge - här finns allt förberett för dig som vill dela en fin naturupplevelse med några av dina vänner.

Våra paket innehåller koja med sängkläder, utrustning för självhushåll, utomhus matlagning, vedeldad bastu vid stranden, försäkringar och fiskekort, roddbåt i sjön och guidad tur längs Georgsvägen med jeep och vagn. Du åker med mig så du lär dig något om bygden och dess historia.

Fisket i sjön, de trettio tjärnarna och i det strömmande vattnet föryngrar sig naturligt, och du fiskar på det sätt du själv föredrar och lämnar givetvis fångst kvar till nästa gäst att njuta av. Ät av din fångst på platsen.

Hållbarhet - vi färdas på marken på bondens traktorväg de tio kilometerna till sjön. Min jeep har mindre utsläpp än en helikopter, men du kommer ändå långt bort från bilvägar och störningar. Fjällnära kan man säga. Övrigt miljöarbete följer riktlinjerna för Västerbotten Experience. Fråga mig så berättar jag.

/ Urban Berglund, nybyggare och guide.

Dela:

SCR
Snälltåget
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!