Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 640 st

STF Ängelholm/Magnarp Vandrarhem

I skuggan av turistmagneter som Torekov och Båstad finns flera små charmiga pärlor längs Bjärehalvöns kust. Magnarp är ett sådant och ligger en mil utanför Ängelholm.


Fiskeläget är lätt att nå med cykel på en av Sveriges vackraste stigar som löper utmed havet. Vandrarhemmet är beläget ett stenkast från hamnen med en makalös utsikt över Skäldervikens vatten. Sandstrand och strandängar ligger strax nedanför anläggningen och bjuder in till salta dopp och sköna promenader.

Naturreservatet Hovs Hallar, med sina hisnande och fascinerande klippor, är ett självklart utflyktsmål för både vuxna och barn. För den som vill se mer av den varierande kusten finns Skåneleden som börjar i Ängelholm och följer kusten runt Bjärehalvön. På Hallandsåsen finns också flera markerade strövstigar. Bjärehalvön och Kullahalvön är med sina förhållandevis kuperade landskap ett golfmecka. I området kring Magnarp finns uppemot femton golfbanor inom en halvtimmes räckhåll.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Gilla landet
Kustvägen
SJ
Snälltåget
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!