Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 055 st

STF Alingsås/Hjälmared Vandrarhem

Vandrarhemmet ligger strax utanför den charmiga caféstaden Alingsås. Fina strövområden, skog och sjö gör vandrarhemmet till en utmärkt bas för semestern. Besök i Göteborg och Borås kombineras med ett morgondopp från bryggan och en runda på golfbanan.

Hjälmared har en historisk bakgrund som kungsgård och har genom århundradena ägts av både privatpersoner och kronan. Sedan 1950-talet är basverksamheten folkhögskola, vilken drivs av EFS (Evangeliska Fosterlandsstiftelsen). Rummen finns såväl i de äldre husen som i nyare byggnader. Blandningen av gammalt och nytt i boendemiljön och sällskapsutrymmen skapar charm och närhet. Vi har kanotuthyrning och på området finns beachvolleyplan, tennisbana, fotbollsplan och stor idrottshall. I herrgården serveras frukost och andra måltider till grupper efter beställning. Den drog- och alkoholfria miljön vi erbjuder ser vi som en tillgång. I Alingsås möter du trästadsidyllens innergårdar, små personliga butiker med hög servicegrad och ett lugnt tempo. Området är rikt både på sjöar med trevliga badplatser och på skogar. Under hela oktober månad lockar det årliga ljussättningsprojektet ”Lights in Alingsås” många besökare. Två mil från Hjälmared finns Anten-Gräfsnäs museijärnväg där du kan åka på utflykt med ånglok.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!