Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 744 st

STF Långasjö Vandrarhem

Pris per person från 245:-

I priset ingår ej sängkläder eller frukost.

Vandrarhemmet ligger naturskönt mitt i det lilla samhället,Långasjö. Beläget i de ombyggda kyrkstallarna, en lång genuin rödmålad länga. Stallet härstammar från mitten av 1800-talet och utvändigt ser byggnaderna fortfarande ut som de gjorde för över hundra år sedan.
Det är totalt 10 rum fördelat på 5 ingångar, i huvudbyggnaden, med gemensam dusch och toalett i varje ingång. Vi har även 2 stugor att hyra.

På Långasjö vandrarhem finns även ett mysigt, lantligt café. Här kan du äta frukost och fika under sommarmånaderna.

Detta är Vilhelm Mobergs utvandrarbygd, det är endast en kilometer till Klasatorpet där den berömda filmen, Utvandrarna spelades in. Under åttio år emigrerade över tusen Långasjöbor. Återvändarnas historia finns presenterad i Guldgrävarstugans lilla museum, på vandrarhemmet.

Vi befinner oss också i Glasriket och det finns flera glasbruk inom ett par mils avstånd. Sköna promenadstigar, ädelfiske och rikt fågelliv präglar också omgivningarna. Är det varmt tar du dig ett svalkande dopp i Långasjön som finns på 100 meters avstånd.

Följ oss på facebook: www.facebook.com/langasjo

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!