Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 651 st

STF Stigbergsliden Vandrarhem

På Stigbergsliden bor du mitt i Göteborgs spännande sjömanshistoria. Masthuggskyrkan ligger som ett sjömärke på berget bakom vandrarhemmet. Sjöfartsmuséet med sin sjömanshustru som oroligt spanar ut över havet ligger ett par hundra meter bort.


Det vackra gamla huset har sedan 1854 varit en mötesplats för människor på väg till och från nya äventyr. Då som Göteborgs sjömanshus - nu som vandrarhem. Institutionen sjömanshus var en social inrättning. Hit kom sjömän varje gång de gick av eller på ett fartyg för att mönstra. Idag är vandrarhemmet en oas för vila och spännande möten mitt i stadens brus.

Hos oss har du nära till allt vad Göteborg har att erbjuda. Inom gångavstånd finns restaurang- och cafétäta Linnéstan och Järntorget. Centrum, Brunnsparken och Avenyn når du på tio minuter med spårvagn. Spårvagnen tar dig också ut till Saltholmen och skärgårdens badklippor på tjugo minuter.

Svenska TuristföreningenThe Green Key

Dela:

SCR
Snälltåget
First Camp

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!