Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 076 st

Falkängen Vandrarhem

Falkängens hantverksby i Hällekis ligger vid foten av Kinnekulle. I en återställd bruksmiljö med pietetsfullt renoverade hus hittar du en idyllisk hantverksby. Hit kommer hantverkare från hela landet och ställer ut sina alster under hela sommaren.


Byn är från sekelskiftet och var arbetarbostäder för de anställda på bruket. I husen bodde många och stora familjer och platsen var en gång en myllrande bostadsmiljö. I denna hantverksby finns även vandrarhemmet inhyst i de gamla hantverkshusen. Lägenheterna i hantverkshusen är nyrenoverade, ljusa och trevliga. Den unika miljön har bevarats och gatan ser ut som för hundra år sedan.

Det bästa med vandrarhemmet är kanske ändå närheten till en storslagen natur. Hela Kinnekulle är som en enda stor park och inbjuder till härliga upptäcktsfärder. Här kan du hyra cykel och njuta av Kinnekulles natur på nära håll. Du kan även hyra kanot och paddla till en egen vik eller ö.

Dela:

SCR
MTRX 20
Snälltåget
Sommarhagen banner
Vidbynäs Gård
First Camp

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!