Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 077 st

STF Tännäs Vandrarhem

Tännäs ligger likt en alpby på sydsluttningen efter Tännåns dalgång. Här befinner du dig vid kanten av Sveriges sydligaste högfjällsområde, med några av landets högsta och vackraste toppar söder om polcirkeln.


Vandrarhemmet byggdes 1907 och var fram till femtiotalet byns skola. Huset ligger mitt i Sveriges högst belägna kyrkby, 648 meter över havet. Här erbjuds ett gemytligt och rogivande boende med självhushåll eller med helpension i restaurangen. Förutom naturens skönhet erbjuder vandrarhemmet ett skafferi av delikatesser som hjortron, kantareller, murklor, ädelfisk och småvilt.

I Tännäs finns alla möjligheter till ett aktivt friluftsliv. Fyra alpina skidområden finns inom en halvtimmes bilfärd och det finns naturligtvis också fantastiska möjligheter till att vandra och cykla på några av alla markerade leder. För den som hellre söker sig till vatten och fiske finns det ett hundratal fiskrika vatten i närheten av Tännäs.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Snälltåget
MTRX 20
Sommarbanner Snälltåget
Sommarhagen banner
Vidbynäs Gård
First Camp

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!