Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 070 st

STF Tänndalen/Skarvruet Vandrarhem

Skarvruet ligger i Tänndalen, 830 meter över havet med fantastisk utsikt över Rödfjället och de svensk-norska gränsfjällen. Tänndalen tillhör de snösäkraste områdena i Sverige med en säsong från oktober till maj och är därmed ett eldorado för turåkare.


Många skidåkare, vandrare, naturälskare och jägare har passerat Skarvruet. På 40-talet kom de första gästerna hit och fjällturismens historia sitter i väggarna. Rösade leder och troligen det bästa spårsystemet i världen finns precis utanför knuten. Världscupen går varje år i Bruksvallarna några mil bort och här tränar den yttersta eliten.

Skarvruet erbjuder boende i tvåbädds- och flerbäddsrum. I restaurangen serveras varje dag en utsökt trerättersmåltid som är tillagad av regionens delikatesser. Gör gärna en utflykt från vandrarhemmet till Röros på andra sidan norska gränsen. Den pittoreska byn från 1500-talet är ett världsarv och en mycket trevlig upplevelse. För utförskidåkning finns Tänndalen, Funäsdalen och Ramundberget inom nära räckhåll.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!