Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 089 st

STF Julita Vandrarhem

Julita ligger i hjärtat av Södermanland vid sjön Öljaren. Vandrarhemmet är naturskönt beläget inne på friluftsmuseet Julita - Sveriges Lantbruksmuseum. Som gäst har du tillgång till parkens stora grönområden som gränsar mot sjön.

I början av 1900-talet skapades ett friluftsmuseum på det anrika godsområdet. Här finns parker, trädgårdar, örtagård, klassiska interiörer, gårdsmejeri, brandstation, kyrka, tegelbruk och allt annat som hörde ett storgods till. Godset Julita har drygt 360 hus fördelade på torp och gårdar, tvåhundra kor, ett skogsbruk och stora jaktmarker. Vandrarhemmet uppfördes år 2000 och är utformat för att passa in i den gamla bebyggelsen.

Under högsäsong finns det möjlighet att på egen hand besöka friluftsmuseets alla öppna byggnader. För barn är Pettsongården och Pettsons lekstuga populära tillhåll och vuxna gäster brukar uppskatta ett besök i Julitaboden eller i trädgårdsbutiken.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!