Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 457 st

Liljeholmen Herrgård 

Pris per person från 420:-

I den norra änden av sjön Åsunden reser sig en vacker slottsliknande byggnad. Det är Liljeholmen Herrgård med inspiration från 1600-talet. Herrgården är idag ett familjevänligt vandrarhem och ligger i en fantastisk och stillsam miljö. Här finns tid för både eftertanke och kontemplation, möjligheter till utflykter och äventyr i orörd natur. I närheten finns tre naturreservat och många vandringsleder.

Omgivningarna runt Rimforsa har en rik historia med anor ända från stenåldern. I de vackra skogarna har du möjlighet att upptäcka miljöerna, där strider mellan Kung Gustav Vasa och rebeller utspelades under slaget om Kisa på 1500-talet.

Herrgårdsbyggnaden och annexen går att boka året runt. Under sommaren finns 200 bäddar och övrig tid 100. Alla rum har delade utrustade kök. Rummen i annexen är handikappvänliga. De har rymliga privata dusch/WC, breda dörrar och saknar trappor. I herrgården delas dusch/WC med andra gäster.

Som gäst får du fiska i vårt fiskevatten. Du kan bada från vår sandstrand eller bryggan vid klipporna och grilla på vår grillplats med fantastisk utsikt över sjön. Kanot/kajak, gymnastiksal eller bastu finns för uthyrning.

På området finns en lekplats för de mindre och en större gräsplan för både lek och sport. Där finns fotbollsmål och volleybollnät.

Liljeholmen är en utmärkt utgångspunkt för vandringar och cykelutflykter. Här finns mycket oslagbar natur att upptäcka. Det finns många olika vandringsleder med olika teman och olika terräng. Exempelvis Frälsarkransvandringen längs Åsundens norra strand. Östgötaleden som sträcker sig genom hela Östergötland och passerar Liljeholmen.

Liljeholmen är ett drogfritt alternativ och vi accepterar ingen alkohol. På Liljeholmen är det inte tillåtet att ha med sig husdjur.

SVIF

Dela:

SCR
Snälltåget
Körunda Golf & Konferenshotell
Sommarbanner Snälltåget
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!