Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 073 st

STF Kebnekaise Fjällstation

Att finnas vid Sveriges högsta berg kräver ödmjukhet. De bergsguider och värdar som finns här delar samma fascination och respekt för naturens krafter, liksom sin vilja att varsamt visa dig vägen uppåt. I år är det 100 år sedan den första gästen kom hit.


Om du vill kan livet på fjällstationen bjuda på tuffa strapatser med krävande toppturer, klätterkurser på sten eller is, skidbestigningar, glaciärvandring och terränglöpning över fjällhedarna. Men det kan också vara en nästan andlig vistelse med strövtåg i dalgången under den öppna horisonten, vandring längs Kungsleden, frihet och ett fullständigt lugn.

Efter en dag med fjällvind, reflektion och kanske många höjdmeter kan du slå dig ner en stund i värmen från brasan och drömma dig tillbaka en stund. Sedan väntar en läcker trerättersmiddag innan du somnar gott. Inför nästa tur äter du en bastant frukost med nybakat bröd.

Svenska TuristföreningenThe Green Key

Dela:

SCR
Snälltåget
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!