Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 138 st

STF Köping Vandrarhem

Den ursvenska jordens själ kanske bor i Köping. Här föddes i alla fall Richard Dybeck, upphovsmakaren till Sveriges nationalsång. Orten ligger i Mälarens innersta vik och det märks tydligt att Köping är en riktigt gammal stad.


Köpings stadskärna är pittoresk och stenhusen längs de slingrande gatorna vittnar om en svunnen tid. Både stad och omgivning har en spännande historia som lämnar avtryck med fornlämningar, kyrkor, museer och bruksmiljöer.

Vandrarhemmet är beläget centralt i Köping, några minuters gångväg från centrum. Rummen är enkla och trivsamma och alla rum är välutrustade med toalett och pentry eftersom huset en gång byggdes som Volvos ungkarlshotell. Härifrån är det nära att upptäcka flera olika muséer som det välbesökta Bil & Teknikhistoriskt museum. Gammelgårdens friluftsmuseum är ett annat välbesökt turistmål som bjuder in till skön och njutbar avkoppling.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!