Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 069 st

STF Luleå/Gammelstad Vandrarhem

Vandrarhemmet är den enda boendeanläggningen i världsarvet Gammelstads Kyrkstad. Här i det gamla Luleå upplever du gamla tiders mötesplats i de myllrande små stugorna runt kyrkan. Kommunikationerna är utmärkta härifrån.


Gammelstads små stugor ligger samlade runt den medeltida kyrkan. Stugbebyggelsen har anor från 1400-talet och numera hittar du konstnärer, hantverkare och små butiker här. Att strosa runt i Gammelstad är en tidsresa full av tjusning som du vintertid kan uppleva på spark, det finns en sparkuthyrning här. Turistbyrån ordnar guidade visningar under hela året för dig som vill lära dig ännu mer om livet här.

Vandrarhemmet ligger i Gammelstads utkant och är ett fint exempel på funkisarkitektur från 50-talet. 50-talet har också präglat vandrarhemmet invändigt och ger stämning åt den rymliga matsalen med sin öppna spis och åt rummen. Rummen är stora och ljusa och antalet bäddar anpassas för att passa just dina önskemål. Under våren 2010 öppnar ett retrofik på vandrarhemmet som lockar med klassiska smaker.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!